трусики женские украина

На головну

 Християнське консультування - Релігія і міфологія

Зміст

Введення

1. Цілі консультування

2. Християнство і психологія. Вороги чи союзники

Висновок

Бібліографія

Введення

Коли християни починають відчувати радісне переживання, відчуваючи, що їх по-справжньому приймають, і вони починають куштувати можливості глибокого спілкування з Господом і один з одним, то часто відбувається наступне: довго і глибоко приховувані проблеми починають виходити на поверхню. Оточуючі їх віруючі, як правило, в цей момент за звичаєм дають якісь поради, можливо підбадьорюють, але ефект від цього може бути недовгим. Але ми повинні бути достатні у тому, щоб забезпечити альтернативні ресурси як, справлятися ефективно з цими проблемами всередині Тіла, де люди можуть отримати необхідне лікування. Консультування і життя в Теле не повинні розділятися. Майбутня робота полягає в тому, щоб розвивати модель біблійного консультування, яка може бути інтегрована в помісну церкву.

Консультування - це дисципліна, яка не схожа на такі професії, як стоматологія або медицина, залежні від зростаючої кількості технічних знань, що застосовуються на практиці добре підготовленим професіоналом.

Консультування в самій своїй суті скоріше є взаєминами між людьми, які не байдужі один до одного і виявляють турботу. Як і у випадку з більшістю концепцій, ми можемо помилятися, падати по одну або іншу сторону вузької платформи істини. Деякі наполягають на тому, що консультування - це тільки взаємини і нічого більше. Ми повинні бути обережні з таким підходом до справи. Існують технічні поняття психологічної динаміки і терапевтичних процедур, які дуже сильно збільшують ефективність консультування. Деякі "впадають в іншу крайність", наполягаючи на тому, що консультування - це наукове підприємство, що застосовує на практиці експериментально перевірені лабораторні істини для того, щоб модифікувати проблемна поведінка. Але коли ми замислюємося над тим, що людина - це особистісне творіння, яке зроблено за Божим образом і подобою, і наміром Бога є спілкування людини з Богом, тоді ми усвідомлюємо, що консультування, яке зміщує акцент з міжособистісних аспектів довіри, турботи та прийняття, не може бути.

1. Цілі консультування

Звичайна мета, настільки пристрасно бажана, в основному полягає в нас самих і виражається вона таким чином: "Мені хочеться відчувати себе добре" або "я хочу бути щасливий".

Потрібно відзначити, що немає нічого поганого або неправильного в тому, щоб хотіти бути щасливим. Але надмірна захопленість своїм особистим щастям може затьмарити наше розуміння біблійного шляху до глибокої і перебуває радості. Бог сказав нам, що "в Його правиці блаженство довіку". Якщо ми бажаємо цього блаженства, ми повинні зрозуміти, і дізнатися, що означає "бути в Божій правиці". Вищий пріоритет для багатьох з нас полягає не в тому, щоб стати схожими на Христа у всіх наших проблемах, але цим пріоритетом стає пошук щастя. Чудова істина полягає в тому, що, коли ми присвячуємо всю нашу енергію, всі наші сили того, щоб ставати такими, якими Христос хоче нас бачити, тоді Він наповнює нас невимовною радістю і миром, який далеко перевершує все те, що пропонує нам цей світ .

Індивідуальне людське щастя не є ні метою християнського життя, ні метою християнського консультування. Спроби знайти щастя в чомусь - це як спроби заснути. Поки ви своєю свідомістю і своїм прагненням намагаєтеся це вхопити, ви ніколи не досягнете цього. Павло сказав, що його прагненням (метою) було не стати щасливим, але в кожен момент догоджати Богові. Значить, наша первинна відповідальність полягає в тому, щоб догоджати Богу! У Посланні до Євреїв 13: 15-16 сказано, що віруючі - священики. Кожен з нас є священиком, і мають двояку функцію:

1) приносити жертву поклоніння Богові;

2) жертовно служити іншим людям.

Якщо я хочу в будь-який момент мого життя догоджати Богові, то перш за все мої думки повинні бути зайняті поклонінням і служінням.

Особисте щастя повинно розглядатися як похідне, але не як ціль. Похідні щастя чудесним чином доступні тим людям, чия мета полягає в тому, щоб догодити Богові в кожен момент життя.

2. Християнство і психологія. Вороги чи союзники

біблійний консультування віра психологія

Існує певна проблема інтеграції християнства та психології. Чи годиться в процесі просування розвитку християнської зрілості через консультування, брати що-небудь з мирської психологічної теорії і процедур?

Можливо, багато хто з особистих проблем, з якими люди приходять до консультантів, є зовсім не пов'язаними з духовними питаннями; в таких випадках не є цілі перейти і піднятися в якійсь мірі не відносяться до справи? Як ви будете розвивати послух і зростання характеру в комусь, хто скаржиться на те, що дуже сильно боїться змій, а його вся родина дуже любить пікніки на природі? Чи будете ви обговорювати його біблійні обов'язки по відношенню до сім'ї і призвете чи його йти на ці пікніки, незважаючи на страх, сподіваючись на Бога, на Його захист, на Його світ? Або ви будете використовувати техніку мирської поведінкової психології, яка більш-менш підтверджена документально? Деякі вважають, що проблема подібного роду подібна дірці у вашому зубі, яка вимагає того, щоб з нею попрацював кваліфікований зубний лікар.

Для християнського пацієнта система вірувань зубного лікаря щодо Господа набагато менш важлива, ніж його професійні навички. Чи є різні проблеми, які відчувають люди, насправді медичними або психологічними проблемами, з якими найкраще впорається професійний психолог? Або все - таки на якомусь рівні вони являють собою результат нерозуміння або неправильного, неадекватного розуміння духовної істини?

Ці питання важливі. Якщо психологія пропонує погляди і положення, які загострять наші навички консультування і збільшать нашу ефективність, ми хочемо знати їх. Якщо всі проблеми у своїй суті мають духовну основу, тоді ми не хочемо знехтувати необхідними ресурсами, доступними через Господа, роблячи неправильний наголос на психологічній теорії.

Є якийсь обсяг відкритої, явленої істини у формі пропозиції, цієї істини дотримуються всі євангельські християни і ця істина є бездоганним, безпомилковим і натхненним Божим Словом.

Є також безліч різної літератури, що представляє різні і часто суперечливі теорії і спостереження, які можна назвати мирської психологією. Отже, яке взаємини між двома сторонами?

Чотири види підходу до інтеграції:

1. Роздільні, але рівні.

Прихильники цього підходу вважають, що Писання має справу з духовними і теологічними проблемами, які включають в себе систему християнських вірувань і дій. Існує думка, що багато областей реальної турботи, такі, як медичні, зубні та психологічні розлади, випадають з області християнську відповідальність, і з цим повинні розбиратися кваліфіковані професіонали. Якщо у людини запалення легенів, відправте його до лікаря, а не до пастора. Якщо він хоче побудувати будинок, нехай він іде до архітектора і до виконавця робіт. Якщо у нього є гроші, які він хоче вигідно вкласти, тоді порекомендуйте йому фінансового консультанта.

Продовжуючи подібним чином, якщо у нього психологічні проблеми, якщо він розумово не здоровий, тоді поступите мудро і направте його до підготовленого професійного консультанта.

2. Салат асорті.

Слабкість першого підходу виправлена ??цим підходом. Є тенденція у християнських професіоналів - психологів. Прийняти наступний підхід до інтеграції: поєднати погляди і ресурси Письма з мудрістю психології, і з'явиться воістину ефективна і розвинена християнська психотерапія. Християнські інтеграціоністи схильні поставити на одну дошку дві дисципліни - теологію і психологію, визначити, де вони перетинаються, а потім змішати погляди з обох дисциплін разом.

Критична проблема з моделлю "Салат асорті" полягає в тому, що зміщується і забирається акцент з потреби в обережному і уважному відборі та відсіювання усяких мирських концепцій з точки зору християнських передумов і положень. Так як психологія ґрунтується на системі припущень, які різко суперечать Писанню, то модель, яка не приділяє достатньої уваги і не дозволяє піддати серйозному розгляду мирські концепції, відкриває двері до синтезу суперечливих ідей.

Біблія вважає, що існує абсолютна істина. Все, що суперечить істині, є брехнею. Письмо абсолютно відмовляється приймати усілякі концепції, які будь-яким чином не збігаються один з одним.

3. Нічого, крім ...

Третій підхід до інтеграції виглядає як надмірна реакція на перші два, правда, з благими намірами. Прихильники підходу "Нічого, крім ..." (вони включають і теологів, і психологів) акуратно справляються з проблемою інтеграції шляхом того, що повністю прибирають зі шляху психологію. Їх основний принцип проявляється так: нічого, крім благодаті; нічого, крім Христа; нічого, крім віри; нічого, крім Слова.

4. Пограбування Єгиптян.

Існує 4 підхід до інтеграції, які досягають необхідного балансу між бездумністю підходу "Салат асорті" і надмірною реакцією підходу "Нічого, крім ..,". Підхід "Салат асорті" правильно припускає, що мирська психологія має щось, що може запропонувати, але в цьому підході не завжди приділяється достатня увага можливим змішанням суперечливих передумов. Прихильники підходу "Нічого, крім ..," в свою чергу, вимагають, щоб кожен момент християнського консультування був повністю узгоджений з біблійним одкровенням, але викидають геть всю психологію, включаючи ті елементи, які є (можливо, випадково) збігаються з Писанням.

Християнин, який пограбував єгиптян в області мирської психології, уважно відсіваючи елементи, що суперечать його відданості одкровення Писання, буде більш підготовлений до консультування, ніж консультант - прихильник підходу "Салат асорті", який змішує концепції по мірі їх надходження. Або прихильник підходу "Нічого, крім ...", який відмовляється отримати користь з результатів мирських досліджень.

Висновок

Оскільки ефективне консультування вимагає наявності взаємин, турботи і розуміння людського функціонування, ми потребуємо, щоб знайти в наших місцевих церквах зрілих віруючих, виконаних любові Христа, яких потім нам необхідно навчити і підготувати, розвиваючи в них навички та підходи консультування.

Багато сучасних християни не можуть самостійно вирішити свої психологічні проблеми, їм потрібні помічники. Для одних таким помічником може бути пастор, для інших - батько, для третіх - близький друг, але іноді потрібна професійна допомога саме психолога і регулярна психотерапія протягом довгого часу ... Ось в таких випадках необхідний християнський психолог. Його відмінність від "нехристиянського" полягає в тому, що він по-іншому дивиться на пацієнта, використовує не суперечать біблійним канонам методи і техніки.

Кожен християнин покликаний служити для підбадьорення і допомоги іншим, особливо - своїм по вірі.

1. Підбадьорення - це одна зі сторін служіння консультування, яке доступне кожному християнину.

2. Пастори, старійшини та інші лідери церкви мають особливу можливість і відповідальність вчити біблійним принципам життя. Це є другим способом консультування.

3. Деякі потребують того, щоб їх спеціально готували для служіння консультування, яке включає в себе більш глибоке дослідження деяких складних проблем. Це - третій вид консультування.

Знання про те, як ми "дивно влаштовані", Слово Боже і дію Духа Святого можуть чудесним чином перетворити життя будь-якого християнина.

Бібліографія

1. Крабб Мл. Лоренс Дж. Ефективне біблійне консультування

2. Андерсон Н .; Майлендер Ч. Сімейне життя у Христі. 1999

3. Вестон О. Духовні дари. Richmond, 1998

4. Джордж Б. Класичне християнство. Казань, 1997

5. Мак-Дауел Д. Консультування молоді, 2006

6. Сейла Х. Рада за чашкою чаю. Кобрин, 1995

7. Хагс С. Друг в нужді. СПб. 1995

8. Едвальдс Е. Духовні наставники і терапія. СПб. 2004

Авіація і космонавтика
Автоматизація та управління
Архітектура
Астрологія
Астрономія
Банківська справа
Безпека життєдіяльності
Біографії
Біологія
Біологія і хімія
Біржова справа
Ботаніка та сільське господарство
Валютні відносини
Ветеринарія
Військова кафедра
Географія
Геодезія
Геологія
Діловодство
Гроші та кредит
Природознавство
Журналістика
Зарубіжна література
Зоологія
Видавнича справа та поліграфія
Інвестиції
Інформатика
Історія
Історія техніки
Комунікації і зв'язок
Косметологія
Короткий зміст творів
Криміналістика
Кримінологія
Криптологія
Кулінарія
Культура і мистецтво
Культурологія
Логіка
Логістика
Маркетинг
Математика
Медицина, здоров'я
Медичні науки
Менеджмент
Металургія
Музика
Наука і техніка
Нарисна геометрія
Фільми онлайн
Педагогіка
Підприємництво
Промисловість, виробництво
Психологія
Психологія, педагогіка
Радіоелектроніка
Реклама
Релігія і міфологія
Риторика
Різне
Сексологія
Соціологія
Статистика
Страхування
Будівельні науки
Будівництво
Схемотехніка
Теорія організації
Теплотехніка
Технологія
Товарознавство
Транспорт
Туризм
Управління
Керуючі науки
Фізика
Фізкультура і спорт
Філософія
Фінансові науки
Фінанси
Фотографія
Хімія
Цифрові пристрої
Екологія
Економіка
Економіко-математичне моделювання
Економічна географія
Економічна теорія
Етика

8ref.com

© 8ref.com - українські реферати


енциклопедія  бефстроганов  рагу  оселедець  солянка